Helgen

Tjena

I går hade vi pappa & mamma och mormor på middag. När dom kom fick dom en välkoms champagne. sen åt vi indiskt till middag med papadam och mango Chutney till förrätt. Sen hade vi Tikka Masala med ris till middag. Sen hade Kattis gjort en jätte god jordgubbspaj. Så det var en trevlig kväll. I dag har man inte gjort så mycket. Kattis och jag åkte till Väla köpcentrum och gick och tittade. Tills det var dags för Kattis att börja jobba kl 12.30 så jag körde henne till jobbet. Sen har jag bara varit ute och gått en mil powerwalk och gjort mina sits 60 sitaps ..
Nu ska jag se på Beck... Ha en trevlig kväll..

Ha det bra

/Lelle

Fredag

Hej på er !

I dag är det fredag bästa dagen i veckan. Om en liten stund ska Kattis och jag gå ner i stan. Kattis har varit sjuk nu i 2 dagar men känner sig bättre i dag. Så vi ska gå ut och få lite luft och kanske äta lunch på stan. Sen i kväll ska jag som vanligt döma fotboll. I kväll blir det att åka ca 10 mil från Helsingborg mot Kristianstad. Sen i morgon lördag har jag en match till. Och på kvällen kommer Pappa & Mamma och mormor på middag. Så jag hoppas ni får en trevlig helg. Så återkommer jag snart igen på bloggen. Kanske redan i morgon eller det blir nog på söndag.

Ha det gött.....

/ Lelle

Fredagsfräckis

En chef skulle anställa en ny privatsekreterare till sitt kontor. Han gick ut i lokalpressen och satte in sin annons: "Storbystad sekreterare med fördelaktigt utseende sökes till  mitt kontor.
Hög lön kan erbjudas, speciella tjänster kommer att krävas"
Han fick in flera svar och han intervjuade flera storbystade skönheter.
Han fastnade till slut för en enormt söt tjej som var som en docka i alla avseenden.
När lön och andra förmåner skulle diskuteras så blev chefen lite
skamsen att han hade ställt sådana krav som han hade gjort.
Han sa: "Detta med speciella tjänster, är det ok för dig?"
"Inga problem, jag har ingen pojkvän och du ser trevlig ut"svarade tjejen.

Chefen blev eld och lågor och förklarade vidare:"Vad trevligt, om det nu är så att jag skulle vilja ha lite mysigt med
dig och att inga skall förstå vad vi pratar om så kommer jag att säga att jag vill ha ett brev till Kambodja utskrivet"
"Ett brev till Kambodja utskrivet, ok" svarade tjejen.

Det gick ett par dagar och chefen kände att begäret pockade på. Han
tryckte ner knappen på snabbtelefonen och sa:
"Jag skulle vilja ha ett brev till Kambodja utskrivet".

Svaret dröjde lite men kom till slut:
"Gärna, men nu är det så att jag har det röda färgbandet i
skrivmaskinen idag..." "Jaha, svarade chefen, då får vi ta det någon annan gång".
Det gick en liten stund och sekreteraren kände att hon svikit chefen
lite och tryckte därför ner knappen på snabbtelefonen igen:
"Angående det där brevet, skulle vi inte kunna ta det muntligen"

"Det är redan för sent svarade chefen, jag skrev nyss ut det för hand!"


Veckans drink

Strawberry Crush

2 cl Bacardi Razz
4 cl Martini Bianco
4-5 färka jordgubbar
3 cl lemon sweet ´n sour
krossad is
sprite

Mortla jordgubbar i ett highballglas. Blanda alla ingredienser tillsammans med krossad is i en shaker och skaka. Toppa med sprite och dekorera med jordgubbe och sugrör.
image228


DM-Match i kväll kl 19

Hej på er !

I kväll är det dags att döma fotboll igen. Det är semifinal mellan Helsingborg IF - Malmö FF inte deras A lag så klart :-) det är deras Junior lag som ska spela på Olympia kl 19..
image227

Kvällsbilder från igår

image225
image226

Malmöfestival

image224
Hej på er !

Igår åkte jag med Pappa & Mamma till Malmö. Först åkte vi och tittade till min Morfars grav så allt var ok. Sen åkte vi och letade lunch Ställe i Malmö Till slut blev det Kina Buffe. Sen åkte vi och tittade på Malmö festivalen som håller på en vecka. Det var massa folk på stan trots måndag. Men det var trevligt och vi hade tur med vädret.

Kräftskiva

Hej på er

Här kommer lite info om kräftskivan
image223
Det började på dagen med att jag åkte till Torekov ca 7 mil från Helsingborg och dömde fotboll mellan Torekov-Perstorp kl 15. Och 18.30 skulle vi vara på kräftskivan. Så det var efter matchen full fart mot Helsingborg hem och byta kläder och i väg till festen. När vi kom ditt fick vi välkomsdrink och lite tilltugg och minglade . Sen delades vi in i lag två i varje. Jag skulle gå tipspromnaden med Åsa. Och tema på frågorna var så klart om kräftor.
Och vem vann  ? jo Åsa och jag så klart. Sen var det dags för maten Kattis och jag åt inte kräftor vi åt i stället räkor och en jätte god västerbottenspaj som Kattis hade gjort. Kvällen var jätte trevligt med snapsar och snapsvisor och massa annat.

Ha en bra söndag.....

/Lelle

Fredag

Hej

Igår gick Kattis och jag ut och åt Tapas på ett ställe som ligger i stan som heter Tapas & Maria.
Och åt massa små rätter och drack röd vin. Det var otroligt mysigt ställe och väldigt god mat...

Dessa rätter åt vi

Tapas


Olivröra på svarta oliverTapenade

Friterade fårostbollar Queso frito


Marinerade heta musslor Mejlillones Picantes

Heta räkor i tomatsås

Minikorvar

Spanska köttbullar i tomatsås Albondigas

Baconlindade dadlar Dátiles con bacon

Serranoskinka på ruccolabädd Jamon serrano

Kyckling med vitlök Pollo al ajill


Till detta drack vi ett väldigt gott vin som heter

Los Tilos, Cabernet Sauvignon, Chile

image222

Och i kväll ska vi på kräftskiva hos våra vänner Patrik & Agneta mer info i morgon..

Trevlig lördag

/Lelle


surströmmingspremiär

surströmmingspremiär

Det är inget för mig. Kan inte fatta att man kan ha en premiär och en egen dag på en sak som inte Svenska folket tycker om :-)  Surströmming luktar riktigt illa. Men smaken är undervärderad. Det sägs att svenskarna vunnit 30 - åriga kriget med andedräkten. Men om ni nu får för er att äta denna Svenska delikatess:-)  så ska det ätas enligt nedan.

Tillbehör till surströmming:

- Tunnbröd. Hårt eller mjukt är en smaksak. Med smör om man vill.

- Mandelpotatis ska det helst vara. Kokt, skalad och skivad. Annan färskpotatis går också bra. Sparrispotatis tex.

- Tunnt skivad gul eller röd lök.

- Gräddfil att toppa med.

- Övrigt - Hackad gräslök, nymalen svartpeppar eller vitpeppar

image221
Ha det bra

/Lelle


Onsdag

Då var det redan onsdag dagarna går fort som F-n. I dag är det match igen Mellan Högaborg-Asmundtorp kl 18.30. Men ser fram emot lördag då ska vi till våra vänner Patrik & Agneta och deras årliga kräftskiva i deras stuga. Men det är en väldigt blandning på vad folk äter på denna skiva. Det äts surströmmning, kräftor , räkor , och det grillas :-) Kattis och jag tar med oss räkor och kanske en västerbottenpaj. Är inte så glad för att hålla på med dom där små liven (Kräfterna) . För till slut få en liten bit kött.. Nej det får vara.

Ha en bra dag.

/Lelle

Helgen

Hej !

I fredags var jag och dömde fotboll i Ödåkra som ligger ca 1 mil utanför Helsingborg. När jag körde från HBG så regnade det inte i stan. Men när jag kom ut till Ödåkra då hade det regnat jätte mycket där ute. Men vi satte igång matchen ändå kl 19. Och andra halvlek när det är ca 14 min kvar så börjar det åska och blixtra. Fick bryta matchen för en liten stund. Efter ca 10 min satte vi igång igen men kunde bara spela 4 minuter så kom nästa blixt. In igen och efter 10 min satte vi igång igen och spelade sista 10 min. Väldigt konstig match med detta väder:-)

Skulle döma igår igen mellan Helsingborg-Falkenberg åkte ditt kl 12 träffade mina kollegor en från Malmö bla. Där stod vi och väntade men inga lag var där? Vi ringde HIF och frågade vart dom håller hus. Då säger han lite kaxigt den är flyttad till oktober. Han ni inte fått reda på det? Nej sa vi. Då får ni åka hem igen vi som bor i Helsingborg hade inte så långt. Men han som bodde i Malmö hade 6 mil. Lite surt måste jag säga .....

Sen på kvällen hade mina föräldrar bjudit på Grillkväll i deras stuga. Precis när vi skulle köra till dom så började regna.Men det gick och grilla ändå pappa fixade så bra ändå:-) Sen satt vi och åt i deras tält i deras trädgård.
Vi fick först en god välkomst drink när vi kom. Sen åt vi Färskpotatis med grillad karre och bearnesås och till det drack vi gott rödvin som heter Inca från Argentina. Sen till kaffe hade vi en snövit tårta (mums)
image219
Pappas & Mamma stuga

Fredagsfräckis

Brandmannen kommer hem från jobbet en dag och berättar för frugan:
- Vet du, vi har ett fantastisk bra system på brandstation. Ettan ringer
och vi tar alla på våra jackor. När tvåan ringer glider vi alla nedför
stången. Trean ringer och vi är redo för att köra iväg..

-Det är ju superbra, säger frun
-Från och med nu gäller samma system här i huset. När jag ropar ettan, vill jag att du klär av dej naken. När jag ropar tvåan,hoppar du i sängen och när du hör trean, så ska vi göka hela natten, säger brandmannen med en blinkning.

Så nästa kväll när han kommer hem från jobbet och skriker ettan! tar frun av sig alla kläder. Han skriker tvåan! och hon hoppar i säng.
Trean! grymtar han, och de börjar göka men efter bara några minuter skriker frugan fyran!

-Vad betyder fyran nu då? frågar mannen.
-Mera slang! Du är inte ens i närheten av elden!

Semester

image218
Hej på er !

Hur har ni har det på eran semester på HSB Norra Stor-Stockholm. Hoppas ni har haft det bra berätta gärna vad ni har gjort ? Sköt om er :-)

Kram Lelle

Komma på !

Hej på er !

Ibland får man bloggtorka man vet inte vad man ska skriva det händer kanske inte så mycket just nu:-) Denna veckan skulle gå i fotbollensteckan alltså döma fotboll. Men i måndags skulle jag döma Högaborg-Malmö Anadulo. Div 1 reserver. Åkte ditt kl 17 träffade dom andra domarna. Kl 17.10 ringer Malmö till Högaborg vi får inte lag säger Malmö tränaren. Bara för oss domarna att åka hem igen. Det gjorde inget det var 28 grader och sol så Kattis och jag gick en promenad längs havet. Igår onsdag skulle jag döma Stattena-Landskrona SK men känner mig lite hostig och febrig så jag ringde återbud på eftermiddagen till den matchen. I dag torsdag har vi sol igen och redan 21 grader kl 08.40. Har haft strålande väder i en vecka nu. I morgon har jag match igen mellan Ödåkra-Bårslöv Div 4 och på lördag har jag Allsvenskan Elit för juniorer mellan HIF-Falkenberg. Kanske ingen rolig blogg läsning för er men så har denna vecka sett ut...

Ha det så bra

/Lennart

Helgen

image216
I fredags dömde jag en av Sveriges största ungdomsturneringar i fotboll Eskilscupen. Började kl 07.30 var jag där och slutade vid 18 tiden. Det ska jag tala om för er då är man helt slut när man har varit där en hel dag . Men det var också väldigt roligt. Sen på fredag kvällen åkte Kattis och jag ner till Landskrona och träffade våra vänner Jessika och hennes dotter Isabella och spelade Bowling. Det gick väl så där för mig men jag skyller på att  jag var trött från fotbollen (skratt) Sen beställde vi pizza och åkte hem till dom då kom Jessikas man  hem från jobbet och vi käkade spelade spel och Jessika och Kattis drack vin. Jag körde bil för det var min tur att vara nykter:-)
Sen på lördagen borde jag vila men sol och blå himmel 24 grader. Då tog Kattis och jag cyklarna till Danmark  och cyklade till Hilleröd 2,5 mil från Helsingborg Enkelväg:-) Och gick där och tittade käkade lunch drack härlig god kall Carlsberg till maten. Sen på eftermiddagen cyklade vi hem igen en jävla massa backar. Och det kändes i låren och häcken. Men det gick på vilja när vi kom hem till Helsingborg igen hade vi cyklat ca 5 mil. Då var Kattis och jag helt slut. Sen på kvällen lagade Kattis maten och det blev Fläskfile med rostade potatis och morötter och jag gjorde smör med samba oelek och till det drack vi rödvin. Sen såg Kattis och jag på en film och båda två var helt slut efter denna dag så vi somnade redan kl 22 (skratt)
Så i dag söndag är det sol och blå himmel igen och 20 grader redan kl 09.00. Blir kanske stranden i dag..
image217
Slottet i Hilleröd (Danmark)

Ha det bra !

Lelle

Lunch

Hej på er !

I dag har jag varit och träffat en av mina bästa kompisar som jag har känt sedan 26 år eller 27 år *s* åren går. Hade inte träffat Henrik sedan jag flyttade till Stockholm det är ca 2,5 år sedan. Så i dag åkte jag till hans jobb och Henrik bjöd på lunch på Perstorps GK. Och det var som vi hade träffats förra veckan fast det är ca 2,5 år sedan. Men så är det alltid när vi träffas. Trevligt


/Lelle

Ny skiva

image215
Vi brukar aldrig köpa skivor nu för tiden. Men denna gång var vi bara tvungna. Calaisa heter denna tjejgrupp som kommer från Malmö. Just nu åker dom runt på massa festivaler i Sverige och ska sen ut på en Europa turne. Det började 2001 med att tjejerna som är två syskonpar började spela längs Malmös gator innan dom satsade allt på ett kort att åka över till  Nashville. Och en dag när dom spelade på deras gator stod en man med slips och kavaj och lyssnade och blev förälskad i deras musik på en gång. Han bad dom komma över till Universal musik studio dagen efter. Mannen som stod och lysnade på dom var VD på Universal. Dagen efter gick Malmö tjejerna över och fick spela en låt det räckte för mannen för att skriva en skivkontrakt med dom och spela in deras första skiva. På denna väg är det för dessa tjejer. Dom spelar en blandning med irlänsk country och pop och har bla annat varit förband åt Simply Red på hans turne.

Ger denna skiva betyg
XXXXX högsta betyg

ha det bra

Lelle

RSS 2.0