Danmark

image259

Hej på er !

Igår bestämde Kattis och jag att vi åker till Köpenhamn. Först båt ca 20 min till Helsingör sen tåget ca 45 min så ca en timme är man i denna underbara mysiga stad. Där gick Kattis och jag åt lunch hos Jensens böfhus.

BBQ Burgare .

  Hackat nötkött tillagat med barbequemarinad . Serveras med kryddmajonnäs och Jensen's Fries.

Sen blev det affärer för hela slanten men inget shoppande denna gång *ler*


Fakta om Danmark


FAKTA
Areal:43100 km2
Antal invånare:5,1 miljoner
Invånare per km2:119 personer
Huvudstad: Köpenhamn
Antal invånare i Köpenhamn: ca 1,3 miljoner
Språk: Danska. På Färöarna talas färingska, och på Grönland
Grönländska. Några har tyska som modersmål.
Religion: Dom flesta danskar är protestanter.
Medellivslängd: Kvinnor 78 år, män 72 år
Statsskick: Monarki
Valuta:1 dansk krone = 100 öre
Naturtillgångar: Naturgas, olja, kalk, sand och grus.
Viktiga näringar: Jordbruk, livsmedelsindustri,
verkstadsindustri, kemisk industri och
elektronisk industri

Ha det bra ....

/Lelle.


Höstbilder från Helsingborg

image255
image256
image257
image258

I kväll torsdag har jag varit och dömt fotboll mellan Högaborg-Ängelholm FF. Det  var nog den sista matchen för i år. För två dagar senan gick jag med i Facebook som alla pratar om och är med i. Men jag har sagt hela tiden att jag inte ska gå med. Till i måndags då jag ändrade mig och gick med. Och det är otroligt trevlig sida det blir som ett gift för en *s* Vi hörs snart igen

/Lelle

Söndag

Tjena

Igår åkte Kattis och jag till Mölle i det vackra höst vädret. Vi har haft flera dagar sol och ca 15 grader helt underbart. Så Kattis och jag packade ner kaffe och kanelbullar och köpte en grill och korv sen var vi redo för höst pickniken.
image254
Mölle

Sen gick pappa och jag på hockey mellan Helsingborg-Gislaved 5-0 blev det så klart. Sen när jag kom hem hade Kattis maten klart, det blev kyckling med indisk ris(mums) Sen efter maten gick jag en power walk runda innan det blev tv-soffan :-)

Ha det bra.

/Lelle

Väljarna flyr alliansen

Är du nöjd med alliansens tid vid makten?

Tips

image253

Fredag kväll

Hej på er !

Igår hyrde jag och Kattis  Filmen Beck

Paparazzimord i
sista Beckfilmen
image252
Tyvär är detta nog den sista Beck filmen. Men det har dom sagt innan också men ändå blev det 16 filmer till. Så än lever vi på hoppet att det kan bli fler filmer. Denna Beck filmen var inte som dom andra. Men jag tycker att den var väldigt bra och spännande. Jag ger den 3 + i betyg.  Filmen börjar med att en En paparazzifotograf blir brutalt mördad i Stockholm. Hyr gärna den för ni kommer att få en bra och spännande timmar.


Vänner för livet

image251
VÄNNER FÖR LIVET är ett starkt drama om en man som har förlorat hela sin familj med Adam Sandler i huvudrollen. Han stöter ihop med en gammal rumskompis (Don Cheadle) från college och det verkar som deras återupptäckta vänskap kan hjälpa honom att sakta återhämta sig från sin stora sorg. Det här är en film att våga öppna sitt hjärta och släppa in det oväntade. Musiken är dessutom ett starkt element i denna film.
Jag ger denna film 4:a i betyg. Och måste säga att Adam Sandler gör sin bästa roll någonsin.

/Lelle

Hemma igen

Hej på er !

Då var man hemma igen. Åkte hem i tisdags kväll från Stockholm/Bromma till Helsingborg 50 min senare landade man i Helsingborg. Det var trevliga dagar i Sthlm. Gick i massa affärer träffade bla Hugo och hans familj. Men tiden går fort när man har roligt. Nu är det vardag igen.
Fick frågan för några veckor sedan av våran BRF styrelse som jag sitter med i om jag vill bli ordförande till nästa år. Tänkte och tänkte och tänkte klart jag kan försöka att bli ordförande. Man lär sig alltid något nytt.
image250
Underbart foto från Västerbron

Godnatt

Då var denna dag slut. Har kommit hem för en stund sedan. Vi var åt hos linas krog på kungsholmen. Sen gick vi vidare och tog några öl. Sen gick jag hem till lägenheten jag har hyrt på kungsholmen som ligger rakt över expressen hus. Nu ska jag sova. ;-)

Stockholm

Hej på er. Hoppas ni har det bra? Jag befinner mig just nu på kungsholmen och västermalms gallerian. Ska träffa Hugo och hans fru. Så ska vi gå ut och äta middag vid 18 tiden. Annars har denna dag gått fort. Har gjort stan i dag fikat och massa annat.

Tjena

Hej på er.

Hoppas ni mår bra? Det var ett tag sedan jag bloggade.
igår fredag hade jag match mellan HIF-Falkenberg i J-Allsvenskan. Och i dag hade jag kval till Div 4 mellan Kullavägen-Häljarp. Sen i kväll köpte Kattis och jag sushi (Mums)
image249

Sen i morgon söndag åker jag till Stockholm. Ska göra min kompis en tjänst för hans företag.
Och stannar till tisdag eller onsdag. Hoppas ni får en bra lördag kväll

Ha det bra...

/Lennart

OBS! Glöm inte att det är Kanelbullens dag i dag 4/10

image248

RSS 2.0