Semester

Hej på er!

Kommer inte att uppdatera min blogg så mycket nu under fyra veckor. Men hoppas ni inte sviker min blogg sen. Kommer att skriva lite då och då under dessa fyra veckor så gå gärna in varje dag ändå:-)
I morgon kväll åker vi till Stockholm och stannar där tills tisdag. Sen blir det hem och tvätta och på torsdag åker vi till Luleå i 10 dagar. Bla ska vi upp till Riksgränsen. Sen när vi kommer hem så kanske det blir någon resa till vi får se vad det blir det blir kanske Berlin men inget är bestämt. Ha en bra sommar på er alla och tack för att ni läser min blogg. Som sagt gå gärna in lite då och då under semestern.

Sköt om er

/Lelle

Godmorgon Sverige

I dag är det tisdag och vad händer i dag? Mina föräldrar kommer över på fika i dag. Sen i kväll ska jag i väg och jobba då är det dags att döma fotboll igen och i dag är det mellan Västra Karup-Bårslöv matchen spelas vid Hallands åsen kl 19. Sen på torsdag kväll åker Kattis och jag till Stockholm och ska vara där tills tisdag tänkte vi.

Midsommar helgen

Hej på er !

Hoppas ni har haft en bra helg? Det har vi haft det började med att våran kompis Åsa från Stockholm kom i fredags morse med tåget. På eftermiddagen var vi bjudna till mina föräldras stuga på midsommar mat. På eftermiddagen regnade men vid 17 :-) tiden kom solen och värmen till Skåne. Vi åt sill med färskpotatis och jordgubbar. Senare åt vi Kattis goda marängtårta. Och sen på kvällen spelade vi spel och hade det jätte trevligt. Och avslutade med att grilla.

Sen på midsommar dag gick vi en långpromenad längs havet och tog en fika på stan. Sen gick vi hem och tog det lite lugnt innan vi beställde Sveriges och Nordens mästare i Pizza. Och den finns så klart i Helsingborg:-). Sen gick vi ner i stan och satte oss vid hamnen och tog några glas vin och pratade såg på solnedgången innan vi gick hem.

Sen i dag söndag körde vi Åsa till tåget hon skulle åka kl 11.35. Men på torsdag kväll sent tänkte Kattis och jag köra till Stockholm och hälsa på Åsa och på lördagen flyga luftballong över Stockholm. Ha en skön söndag på er så hörs vi snart igen.

Lite bilder från helgen klicka på fotot så får du se dom större

Torsdag

Hej på er !

Kan ni tänka er att det är midsommar i morgon 6 mån till Julafton och i morgon vänder det och går mot höst*s* nästan. I morgon kommer Åsa från Stockholm ner till hos och ska fira midsommar. Vi ska vara hos mina föräldras stuga i morgon. Hoppas att ni alla får en bra och trevlig dag och glöm nu inte att det kommer en morgon dag också så ni inte festar som att det är sista festen ni går på*ler*
I kväll ska jag döma fotboll igen mellan Kullavägen-Eskilsminne kl 19. Sen blir det hem i soffan .

Ha det gött på er

/Lelle

Helgens drink

Coffee Stick



3,5 cl Kahlúa
1,5 cl Sambuca Ramazotti
2,5 cl Half´n´half(hälften grädde, hälften mjölk)

Skaka ingredienserna med mycket is i en shaker.
Sila ner i ett cocktailglas.
Garnera med kaffeböna.
image175

Visst stämmer detta inte ?

    Hej på er alla!
    Inför midsommarens grillning, hoppas du är eller har en grillande hjälte vid din sida. Hur ska du annars få mat?

    Låter detta bekant ??Tycker inte jag *ler*

    Efter fyra långa månader av kyla och vinter så är det äntligen vår och grillsäsongen är här. Därför är det viktigt att påminna er alla om hur det går till eftersom det är den enda matlagningen som en riktig man gör. Förmodligen eftersom det medför vissa risker (tändvätska, eld osv ).

    När en man erbjuder sig att grilla händer följande:

    Rutin:
    1. Kvinnan handlar all mat
    2. Kvinnan gör en potatisrätt, sallad, vitlöksbröd, en eller ett par såser och förbereder efterrätten.
    3. Kvinnan marinerar köttet lägger det på ett fat tillsammans med de nödvändiga grillverktygen och eventuella kryddor. Sedan bär hon ut det till mannen som sitter bredvid grillen - med en öl i handen.

    Här kommer det viktiga:
    4. MANNEN PLACERAR KÖTTET PÅ GRILLEN.

    Mera rutiner:
    5. Kvinnan tar fram tallrikar, glas, bestick, servetter, underlägg och så vidare...
    6. Kvinnan går ut till mannen och säger till honom att köttet bränns vid. Han tackar henne och frågar om hon kan gå in och hämta en öl till medan han försöker att rädda köttet!

    Viktigt igen:

    7. MANNEN TAR BORT KÖTTET FRÅN GRILLEN OCH LÄMNAR ÖVER DET TILL KVINNAN.

    Ännu mera rutiner:
    8. Kvinnan dukar fram tallrikar, glas, bestick, servetter, sallad,bröd, potatisen, såserna och bär ut dem till bordet där hon har lagt på en ren duk.
    9. Efter maten så dukar kvinnan av och diskar.

    Och viktigast av allt:
    10. Allihopa tackar mannen så mycket för den utsökta maten och berömmer honom för hans färdigheter .
    11. Mannen frågar därpå kvinnan om hon har njutit av sin matlediga dag??? När han ser hennes reaktion så kommer han fram till ( det han har misstänkt länge ) att det går aldrig att göra en kvinna nöjd.

    Ha en skön midsommar!


Kvällsrunda

image174
När jag gick en kvälls runda vid havet i Helsingborg  25 grader blå himmel strålande sol så kan man inte klaga över livet:-). Avslutade med en glass i Norra Hamnen och tittade på allt folk som gick förbi längs havet. Hoppas detta väder håller i sig till midsommar.

/Lelle


HIF (Suck)

image172

Igår gick jag och pappa på HIF-GAIS som slutade 1-1. Det var ingen bra match första halvlek sov man nästan och andra blev lite bättre. HIF har så otroligt svårt att göra mål det är inget tempo dåliga passningar. Men det är en liten tröst för alla Helsingborgare det är att Chrstoffer Andersson är klar för HIF kommer från Tyska Hannover och har spelat i Svenska Landslaget. Sen är det en spelare på gång till en mittfältare som har spelat i landslaget och tyska ligan men spelar just nu i Danmark. Så lite händer det i klubben. Det viktigaste det är att det inte heller går bra för AIK :-) i Allsvensken........

/Lelle

Bio i sommar

27 JUNI DIE HARD 4.0
image165
En attack mot USAs samtliga datanätverk hotar att slå ut hela nationens infrastruktur. Männen bakom attacken har förutsett alla åtgärder som myndigheterna kan vidta för att hindra dem, men de räknade inte med vad som kan hända när John McClane ger sig in i leken...

4 JULI TRANSFORMERS

image166
Jättelika robotar från yttre rymden krashlandar på jorden, där de kämpar för att ta kontrollen över energikällan: Energon. De onda Decepticons går hänsynslöst fram och Autobots gör allt de kan för att stoppa dem. Trots det riskerar människorna att gå under i korselden mellan de två kombattanterna.

13 JULI HARRY POTTER
image167
Harry Potter återvänder till skolan Hogwarts och finner att lärare och elever inte vill kännas vid att Lord Voldemort har återvänt. Trolldomsministern väljer att ljuga om det inträffade och för att få hjälp med att hålla ett öga på Dumbledore utnämner han en ny lärare i försvar mot svartkonster. Men den nya läraren lämnar eleverna okunniga och Harry samlar en liten grupp, "Dumbledores armé", som ska ta saken i egna händer.

27 JULI THE SIMPSONS MOVIE
image168
Det krävs en STOR bioduk för att illustrera omfånget av Homer Simpsons dumhet. Nu kommer långfilmen där man gör just det. I SIMPSONS - FILMEN måste Homer rädda världen från en katastrof som han själv skapat.
Sen har alla dessa filmer redan haft premiär

image169
image170
image171

Ha en trevlig biosommar

/Lelle

Måndag

Hej på er !

I dag fyller min pappa 58 år (Hurra Hurra) Men vi ska inte fira han i dag det blir på fredag  i deras stuga. Och i kväll ska jag ta med han på fotboll mellan HIF-GAIS. Annars har det inte hänt så mycket i dag typisk måndag. ibland hittar man inget att skriva så det får bli mer i morgon på bloggen.

Ha en bra kväll

/Lelle

Söndag 17/6 Vattenfest i stan

image164
I kväll gick jag ner en sväng på stan. Och där spelade Martin Stenmark och senare i kväll skulle The Sounds spela . Men jag lyssnade bara på ca 7-8 låtar med Martin sen skulle jag hem och se på fotboll La-liga. Varför spelade Martin och The Sounds i Helsingborg jo det ska jag tala om för er. Ramlösa fyller 300 år. Måste också påpeka att The Sounds som är jätte stora i Usa och Europa kommer så klart från Helsingborg.

Lelle

Besökskarta


Visitor Map
Create your own visitor map!

Lördag

Igår var vi på fest hemma hos Kattis chef Kersti och alla på tidningen. Där bjöds det på lite Italiensk plock mat med vin och öl. Det var jätte trevligt Kattis och jag var hemma när tidningsbudet kom ca 02.30. Nu ska Kattis och jag gå en runda innan jag ska i väg på fotbollsmatch som jag ska döma mellan Allerum-Stattena IF. Och sen i kväll när jag kommer hem blir det Indisk mat med något gott att dricka och sitta framför tvn(skönt) Ni får ha en bra lördag.

/Lelle

Veckans drink (Trevlig helg

Bonita



3 cl Sourz Red Berry
1 cl Sauza tequila
1 cl sockerlag
3 limeklyftor
krossad is
soda
Sprite
en rosknopp till garnering

Muddla lime med sockerlag.
Tillsätt Sourz Red Berry och Sauza tequila.
Fyll på med krossad is och toppa med lika delar soda och Sprie. Rör runt.
Garnera med valfri blomma, förslagsvis en rosknopp.
image163

Bio

image162
18.30 gick vi på bio och såg filmen "Hata Göteborg" - en film som är inspelad i Helsingborg och handlar om ett killgäng där deras vänskap sätts på hårda prov. Tyckte den var helt ok, ! Jag ger den en 3:a i betyg!

Torsdag

Hej !

Igår jobbade jag mellan 17 till 00:00 i natt. Så i dag skulle vi sova ut nej nej vi hade tvättstuga kl 08:00 i dag så det var bara att hoppa upp eller det var Kattis som gick ner och jag satte på kaffe och gjorde frukost. I dag har vi båda varit lediga så vi har varit på stan och ätit på thai buffe. Sen var det shopping i stan :-) . Och i kväll ska vi avsluta med bio vi ska gå och se filmen Hata Göteborg som är filmad i Helsingborg. Återkommer mer i morgon och berättar om filmen. Ha en bra dag......

/Lennart

Lista igen

Hej på er !

Vet inte vad jag ska skriva i dag så det får bli en lista om mig*s*

Hur många signaler tar det innan du svarar i telefonen:  tre, fyra
Ute eller hemmakväll: Hemmakväll
Gillar du katter: Nej, dom är opålitliga *ler*
Salt eller surt?  Surt
Vad har du på dig: Skorts och T-tröja
Tvingas rösta på Bush eller aldrig någonsin få äta popcorn:  äta popcorn
Favoritkarusell: Balder, Liseberg
Favoritfilm: The Departed
Dröm: Kanske köpa hus i framtiden
Prickigt eller rutigt: Rutigt
MFF eller AIK: Skratt helt klart MFF som kommer att ta SM guld 2007
Har du barn: Nej
Favoritfärg: Ljusblått
Födelseort: Helsingborg
Vilka länder har du varit i: Norge, Finland, Danmark, Österrike, Frankrike, Grekland, Spanien, Italien, Tyskland, Irland, Storbritannien, Belgien, Holland, San Marino, Tjeckien,  USA,
Färg på strumporna: Har inga på mig idag
Bästa semestern:  New York med Kattis
Favoritmat: Oxfile med potatisgratäng
Senaste låt du lyssnat på: I DON T FEEL LIKE DANCING
Tandkräm: Colgate
Favorit TV-program: Anna Pihl
Favoritrestaurang: Jensens Böfhus
Tycker inte om: Sura människor
Sport att titta på: Fotboll
Snabbmatsrestaurang: Max eller Burger King
Senaste sjukhusvistelse: Jag själv förra året
Det vackraste som finns: Stranden i Helsingborg, Eller Kattis så klart:-)
Om du fick en resa helt gratis, vart skulle du åka då? Thailand
Vilken svordom använder du mest? Skit åsso
Vilken tid är din väckarklocka inställd på? 07:15
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? Hus och en sommar stuga i Luleå skärgård
Har någon någonsin kallat dig lat? väldigt sällan
Vilken CD ligger i din CDspelare just nu? Laura Pausini
Vilken film kan du nästan alla replikerna till? Sällskapsresan Mallorca
Läser du för skojs skull? tidningar
Pratar du några andra språk? Engelska, Danska, lite Tyska
Gråtit offentligt? Det har hänt
Har du någonsin varit i USA?  New York, Washington DC, Baltimore
Vad har du för väder? Lite soligt och 17 grader i dag, igår var det 30 grader *s*
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? Minst åtta
Är dina dagar fullbokade eller lediga? Oftast fullbokade fast jag inte jobbar 100%

Vad säger du till dig själv när allt känns svårt och bara krånglar? Att det löser sig alltid
Skulle du säga att du är trendig? ibland
Vilka kändisar har du blivit jämförd med utseendemässigt? Mina vänner säger Ben Stiller


Rolig historia

Johnny ville ha sex med en brud på jobbet, men hon hade redan en pojkvän.
En dag blir Johnny så frustrerad att han går fram till henne å säger:
"Jag ger dej 1000 kr om jag får ha sex med dej", men hon svarar:"Nej".
Johnny fortsätter:"Jag är snabb, jag slänger pengarna på golvet, du böjer dej ner, och jag är klar när du har plockat upp dem".
Hon tänker efter en stund och svarar att hon måste kolla med sin pojkvän först.
Hon ringer pojkvännen och berättade historien. Pojkvännen svarar: "Be om 2000, och plocka upp dom så fort att han inte hinner komma ur brallorna".
Så hon gick med på förslaget för 2000 kr.
En halvtimme går och pojkvännen väntar på att flickvännen ska ringa.
Så efter 45 min ringer hon pojkvännen och säger: "Den djävulen betalade i mynt".



Lista

Pratar du fortfarande med personen du kysste senast? 
Ja varje dag
Vad åt du senast?
Frukost på balkongen - macka med  ost, paprika och gurka. Drack kaffe.
Har du fått någon komplimang idag?
Nej tyvär*s*
Har du varit med i en rättegång?
Nej
Är du polare med grannarna? 
Nej, men hälsar på dom  
När åkte du bil i mer än 15 minuter senast?
Igår
Hur bra är din syn?
Jätte bra ser allt jag vill se och lite till:-)
Skulle du kunna tänka dig att simma med hajar?
Ja för fan
Vad var den senaste drömmen som du minns?
jagad av en geting*s*
Vem ringde dig senast?
Patrik
Vilken tid gick du upp imorse? 
07.25
Vad ska du göra i helgen?
Ska på fest på fredag.Har match lördag & söndag
Vad står det i det fjärde smset i din inkorg?
När spelar Landskrona Bois mot HIF i Svenska Cupen ?
När var du riktigt sjuk senast?
Magsjuk för par årsedan
När såg du en kändis senast? Vem var det?
I Söndags när jag jobbade på Filmstaden. Kim Sulocki & Ola Forssmed
Vad gjorde du klockan 2 inatt?
Sov
Vad är det första du gör på morgonen?
Går på toaletten
Vad ska du göra efter det här?
Tvätta bilen


Listan är snod från A :-)

Ballongflyg Upp&Ner

När vi gifte oss 2005 så fick vi av Kattis arbetskamrater på SE & Hör Ballongflyg för två med picknik och diplom. Och förra sommaren försökte vi boka flera gånger men det gick inte att flyga för att det regnade eller blåste för mycket. En gång lyckades vi ta oss till Nacka där ballongflygningen skulle starta det var sol blå himmel och lagom vind. Men det blev inställt igen denna gång av personal brist.:-) Så nu har vi bokat slutat av juni och hoppas att det blir bra väder. Men nu blir det väl Ballongbrist för det som hände igår när 5 ballonger störtade i Stockholm:-) Vet i FAN om vi vågar flyga med dom*s*
image161

Söndag

Godmorgon Sverige !

Igår åkte Kattis och jag till Göteborg och hade en hel dag där. Det var sol och 33 grader varmt(puh puh)
Vi gick runt i affärer och hela Göteborg käkade lunch och hade det trevligt. Det var mycket folk i Göteborg dels för det var Monster Jam på besök. Och ostindienfararen Götheborg komma i hamn efter 20 månader. Sen körde vi hem på kvällen och åkte till Varberg och åt middag på Harrys restaurang. Innan vi styrde bilen till Helsingborg igen. I dag är det redan 24,5 grader kl 09.50 och sol så det kommer att bli lika varmt i dag. Jag börjar jobba kl 13:30 till kl 01:00 i natt så jag och Kattis ska ut i solen nu en runda innan vi både börjar jobba. Kattis börjar jobba kl 13:30 till 22 i kväll. Ha en underbar dag i solen.......
image159
image160

Hej på er !

Igår kväll kom jag på ett förslag att vi går ner till stranden och sätter oss i det fina vädret det var ca 27 grader på kvällen.  vi hade kvar en halv flaska vin som vi tog med ner och delade. Det var jätte mycket folk som både grillade eller hade kommit på samma sak som hos*s* Men det var bara trevligt med så mycket folk...
image156
image157
image158


Veckans drink

Bombay Bramble



3 cl Bombay Sapphire Gin
2,5 cl färsk citronjuice
Smaka av med råsocker för lagom sötma
Toppa med Creme de mure på toppen av drinken

Garnera med björnbär eller en skiva citron
image155

Torsdag

image154
Hej på er !

Igår var jag jobbade på filmstaden tills kl 01:00 det var kul och mycket folk fullt upp hela tiden.
Sen i dag torsdag var jag kallad till interjuv till Hotell Margretetorps som ligger 10 min från Hallands åsen och Båstad. Där skulle man jobba i deras reception och även hjälpa till i baren. Det är ständigt natt man ska jobba då hos dom. Så vi får se vad som händer. Hotellet ser ni på bilden ..........

/Lelle

Sveriges Nationaldag

image151
När ni ska ut i det fina vädret i dag så ska ni få ett tips till picknicken

Kycklingwrap med chili

Ingredienser

1/2 grillad kyckling
250 g cottage cheese, KESO® chili
4 stora mjuka tortillabröd

Gör så här

Bena ur kycklingen och ta bort skinnet. Skär köttet i småbitar och blanda det med cottage cheese. Bred det på tortillan och rulla ihop. Dela den i två halvor och servera med sallad, solrosskott, skivade champinjoner och körsbärstomater.

image152


Gärna en kall Carlsberg sort guld till picknicken

image153




Onsdag

Godmorgon på er !

I på Sveriges Nationaldag ska jag åka i väg och döma fotboll kl 13 i Pojkallsvenkan mellan HIF-Vinberg från Falkenberg. Och efter matchen ska jag hem snappt och äta något för redan kl 16.30 ska jag jobba på filmstaden till kl 01:00 i natt :-. Jag hoppas att ni alla får en underbar dag så hörs vi i morgon. Ha det så bra

/Lelle

Beskriv mig?

När man går på jobb-intervjuer så frågar alla arbetsgivare beskriv dig som person. Och det är jätte svårt att beskriva sig själv. Hur skulle ni beskriva mig? skriv gärna en kommentar nedan ?


Ps alla utom min kompis Pata eller vad han är får skriva om mig*s*:-)

/Lelle

Måndag

Hej på er !

I dag har jag varit och hälsat på hos Allers Förlag där jag jobbade för ca 2 år sedan innan jag flyttade till Stockholm. Där pratade vi massa minnen och avslutade med lunch i deras personal matsal.
Sen när Kattis kom hem hade jag gjort middag det blev Svensk färskpotatis med hemma gjorda köttbullar med brunsås och lingon(mums)Och när Kattis och jag satt och åt så började vi prata om Sverige matchen i fotboll som gick i helgen med den där skandal dansken som sprang in på planen mot domaren så att matchen vi avbrytas. Då sa Kattis med allt hon har läst i tidningarna om denna dansk som bor i Göteborg så sa hon att hon och en arbetskamrat tycker synd om denna dansk. Men jag tycker tvärtom att denna personen eller huligan är en stor IDIOT som aldrig ska få sätta sin fot på en fotbolls arena i hela sitt liv.
Ni som är inne på min blogg kommentera gärna vad ni tycker ???

Ha en trevlig kväll

/Lelle

Besökskarta


Visitor Map
Create your own visitor map!

Danmarksmatchen

Mannen som attackerade domaren bor i Sverige.
  Men han är dansk ? och landets mest hatade man just nu. Danska spelarna säger det är tur att denna supporter eller vad man kan kalla han för inte bor i Danmark utan i Sverige. Hade han gjort det hade han inte blivit gammal i landet. Sverige spelar en helt fantastiskt första halvlek gör vad dom vill på planen och gör 0-3 på 25 min. Sen i andra halvlek kommer Danskarna ut som ett helt nytt lag och tar över matchen och kommer igen till 3-3. Sen i 89 minuten gör Christian Poulsen en helt tokig knytnävsslag i magen på Markus Rosenberg. Och sen vet ni vad som hände:-) Detta är tråkit för fotbollen att det kan hända på en arena 2007 med all säkerhet som ska finnas på alla arenor. Jag tycker personligen att matchen skulle fortsätta och Sverige skulle få slå sin straff och vinna med 3-4 skulle kännas mycket bättre att vinna på det sättet.

Nu ska jag och Kattis gå en lång runda i skogen. Sen kl 13.30 ska jag gå och jobba till 22 i kväll.
Ha en underbar söndag.

/Lelle


Lördag

Godmorgon Sverige

Igår var jag och dömde fotboll mellan Bortshusen-Perstorp i Landskrona och det gick jätte bra för oss.
Och i dag ska vi har loppis hos mina föräldras koloniområde så Kattis och jag har rensat lite saker som vi ska lura folk att betala för:-). Sen i eftermiddag ska jag gå med en kompis och titta på HIF-IFK GÖTEBORG veteran match för att HIF fyller 100 år i dag.
Sen i kväll ska vi göra egna hemma gjorda pizzor med ett glas rött vin(mums)

Ha en bra dag så hörs vi morgon!

Lelle

RSS 2.0