Lördag

I förmiddags gick Kattis och jag till gastronomibutiken på Tågaborg. Köpte Vitlöks- och rosmarinmarinerad lammytterfilé. Till det ska Kattis göra sin goda potatisgratäng med ett glas rött vin till (mums) Sen köpte vi lite ostar som vi ska ha med kex.
image290

Stiltonost

Namnet Stilton härstammar från den lilla byn Stilton, trots att osten aldrig blivit gjord där. Osten tillverkas bara i de tre städerna Leicestershire, Nottinghamshire och Derbyshire. Den är känd som "kungen av ostar" och är främst en dessertost som dricks traditionellt tillsammans med portvin. Stiltonosten är gjord av ko mjölk, och skall lagras 3-8 månader. Den bästa osten som är gjord på sommarhalvåret har en skarp, nötliknande arom och bär smak utav mogna frukter och nötter. Det är alltså från och med september till december, den allra finaste Stiltonosten finns att få tag på
image291
Stilton en av ostarna vi köpte....

Sen har vi också hunnit gå en långrunda i dag. sen på eftermiddagen hyrde vi den svenska polis filmen Irene Huss(Tatuerad Torso)
Som jag tyckte var en av dom bästa jag har sett på länge av Svenska polis filmer...
image292

Trevlig kväll

/Lelle


Pizza

Idag är det veckans bästa dag tycker jag FREDAG:-) Då tänkte jag och Kattis göra egna pizzor hemma. Det är mycket godare och nyttigare också:-) Har några kompisar som bodde i Solna som var stammis på pizzerian. Specielt mannen i familjen jag tänker på:-) Inga namn :-) Det är så enkelt och gott att göra själv... Trevlig kväll och helg......
image289

Henke Larsson ?

Dagens fråga till er ! Tror ni Henke slutar eller spelar ett år till? Eller tycker ni han ha gjort sitt i fotbollen?
image288

Cragganmore Veckans tips

image287

En mycket uppskattad men relativt anonym Speysidewhisky  som ingår i serien "the Six Classic Malts".  En mycket prisvärd och bra whisky som passar de flesta tillfällen. 

Utseende:
Lätt Guldfärgad

Doft: Komplex och fruktig.

Smak: En komplex whisky med bra kropp. Mycket malt och lite sötma med aningen nöt. Påfallande  fruktig. Välbalanserad och medelfyllig. Efterhand framträder röken och en behaglig eftersmak av trä och sötma. Eftersmaken är lång och angenäm.


Städa i förrådet

Vi hade innan jul en vattenläcka i förrådet och fick kasta massa saker. Både trevligt eller inte att få städat och synd att vissa saker blev skräp. Så här såg jag ut när vi städade...
Ps Jag vet pata du ska få tillbaka din mössa nästa gång :-)
image286

Kval serien

image284
Rögle BK
image285
Luleå Hockey

Snart kommer Luleå Hockey ner till Skåne för att möta Rögle BK som ska kvala till Elitserien. Rögle kommer detta år att ta steget upp i Elitserien även om deras resultat har gått upp och ner. Men dom har kvalat i många år så jag hoppas verkligen att dom detta år kommer  upp i elitserien . Rögle har Sveriges och en av världens bästa backar det är Kenny Jönsson som valde Rögle för att i stället att gå till en elitserieklubb han visar att pengar inte är allt. Men som sagt Luleå ni är välkomna till Skåne när det blir dags. Och ni får även äran att möta Malmö IF när ni ändå är på eran Skåne on tour....

NYTT ÅR 2008

God fortsättning på er och ett  Gott Nytt år !

Hoppas ni har haft en bra jul med mycket mat och massa klappar:-) Själv har jag haft en mysig jul med mycket god mat och massa godis. Men sen har jag aldrig tränat så mycket som jag har gjort denna julen*s* ca en mil om dagen då kan man få äta lite extra tycjer jag:-)

Nyår firade vi hos Wallmans i Helsingborg och deras Nyårs meny med show. Det var jätte trevligt med mycket god mat. detta här enligt nedan fick vi att äta...

Välkomstdrink

Entrérätt:
Hummerfylld canneloni med syrlig potatis- och purjolökssoppa

Wallmans Plateau:
Rulle på midrökt och rostad persiljerotspuré
Pinjenöts rostad havskräfta med rökt paprika emulotin
Halstrad pilgrimsmussla i vinegrett med fänkålscrém

Champagnesorbet

Huvudrätt:
Fylld pärlhönsfilé med buljongkokt knödel, citrusbakad banancharlotten & mungbönor med oxsvansreduktion

Wallmans desert plateau:
Chokladeganache med biscuit fondant & hasselnötsmousse
Petit four av ananas & limecréme
Serveras med lakritssås och mangogelé

Till detta drack vi ett gott spansk rödvin och sen skålade vi in det nya året med Champagne.

image281
image282
image283

RSS 2.0